/SFD/2024/5/20/1d74be16280747a6a7c5217ea3914808.jpg Ze zdjęć nie wygląda żeby biceps był mały czy jakiś nieproporcjonalny do reszty sylwetki więc tutaj problem w zasadzie nie występuje bo dysproporcji w sylwetce brak. Natomiast jeśli masz rok stażu to niestety okres najlepszych przyrostów dla Ciebie się skończył. Bo każdy początkujący na trening i [...]
Kazeina to już rzadko spotykana forma białka - w czystej postaci - na rynku. Jaki jest powód, że zniknęła z rynku? Zapewne koszt samego surowca, nigdy nie należała do najtańszych, do tego świadomość ludzka, która rośnie na przestrzeni lat. Co raz więcej osób wie, że nie musi stosować osobnego rodzaju białka "w ciągu dnia", innego "po treningu" i [...]
Nie pamiętam, szukałem tego artykułu o mleku żeby to sprawdzić, ale nie mogę znaleźć. Białko samo w sobie jest wchłanialne, ale laktoza to hamuje(teraz już zbaraniałem, ale instruktor z siłki, który jest łepskim gościem też tak mówił). Tak, czy siak będę się zapierał, że niepasteryzowane jest zdrowsze od pasteryzowanego. Pozdrawiam
A jak w tym wypadku wplywa zawatrosc estrogenow w mleku na zawartosc estrogenow w odzywce bialkowej, skoro jest ona robina z serwatki. Proces pozwala wyizolowac czyte bialko bez zadnej zawartosci hormonow?
Tak jak wyżej zostało wpsomniane to jest to tylko informacja producenta dla takiego typowego Kowalskiego , ty możesz oczywisćie spożywac więcej i nic ci nie będzie jednak wiedz że suplementy to tylko uzupełnienie braków z diety wiec stosujesz je nie po to aby nabijać większosc zapotrzebowania np na białko a jako dodatek wspomagajacy lub [...]
Cześć! Przede wszystkim fajnie by było jakbyś obliczył ile kalorii potrzebujesz w zależności od swojej aktywności. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: [...]
Ogolnie jem duzo produktow zawierajacych bialko jak np. platki z mlekiem Dowaliłeś %-) Poza tym białko to nie wszystko. Jak chcesz fajną dobrze wyglądająca sylwetkę, to bez kontroli kaloryczności i rozkładu makroskładników się nie obejdzie. Na oko to możesz z siebie zrobić poprostu kloca, no chyba że jesteś jakimś freakiem genetycznym, ale to [...]
Jak najbardziej możesz zjeść na spokojnie w domu, normalny, pełnowartościowy posiłek, który będzie zawierał zalecane źródło białka, węglowodanów i ewentualnie trochę tłuszczów. Oczywiście w sytuacji, gdy bazujesz w swojej diecie na węglowodanach, a nie tłuszczach. W sytuacji, gdy nie masz apetytu, co czasami ma miejsce po ciężkim wysiłku, można [...]
Cześć! Przybieranie 1kg na miesiąc to dość lekki cel, osobiście bym celował w 400-500g tygodniowo. Polecam obliczyć konkretnie zapotrzebowanie kaloryczne korzystając z poniższego kalkulatora: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na [...]
Cześć! Gdy chcesz budować masę na początku zalecam wyliczenie kalorii. Skorzystaj z poniższego wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
Jak wiesz białka roślinne są nieco gorsze niż białka pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza to jednak, że są bezwartościowe i niewarte zainteresowania. Z tego typu produktów korzystają najczęściej weganie/wegetarianie. Dla nich istotne jest był źródła białka były różnorodne, dlatego tak popularne są mieszanki białek roślinnych. Na rynku znajduje [...]
co do samego bialka, jak najbardziej jest ok, podstawowe bialko serwatkowe nadaje sie praktycznie w kazdej sytuajci. Bialko serwatkowe jest uniwersalnym produktem, można go dodać do owsianki, czy zrobić sobie gainera domowej roboty blendujac np z ryzem i wocamia. Ma dobry profil aminokwasow, wiec dostarczy ci wszytskiego co potrzeba do budowania [...]
Allnutrition Whey Protein to wysokiej jakości koncentrat białka serwatkowego, czyli białko pochodzenia mlecznego, zwierzęcego. Cechujące się wysoką przyzswajalnością, bardzo dobrą rozpuszczalnością, świetną linią smakową, ogromnym wyborem smaków i bardzo dobrym stosunkiem jakości do ceny. Na ten moment występują trzy gramatury tego białka w [...]
W przypadku wymienionych przez Ciebie produktów, czyli SFD Nutrition WPC Protein Plus, Dzikie Białko, ALLNUTRITION Whey Protein smaki (to moja subiektywna ocena) są dokładnie takie same. Dość mocno wodnista konsystencja, słodki, ale niezbyt intensywny smak. Składy nie są identyczne, ale bardzo podobne. W przypadku Pro Casien oczywistym jest to, że [...]
Siemka, jeżeli ciśnienie jest ogarnięte to jak najbardziej dieta Plus trening siłowy i dodatkowo aerobowy. Tutaj na samym początku skupiłbym się na wyliczeniu twojego zera kalorycznego dobra no makroskładników czyli białko gdzieś na poziomie 2 g na kilogram masy ciała tłuszcze 1 g na kilogram masy ciała a reszta z węglowodanów. Tutaj z racji tego [...]
Cześć! Teoretycznie możesz dostarczać całe białko z nabiału. Jednak w pewnym momencie może pojawić się reakcja alergiczna na ten pokarm. Nie jedząc mięsa możesz dostarczać białko z naprawdę różnych źródeł, nie musisz ograniczać się do nabiału. Ryby - są doskonałym źródłem białka i tłuste ryby takie jak łosoś czy makrela są bogate w kwasy omega 3. [...]
Ja sobie wyrobiłem białko głównie na strączkach, nabiał ma mało dobrego białka, barziej witamina B. https://vegetime.pl/blog/zrodla-bialka-dla-wegan/ Tu też polecają orzechy i w sumie temphen nie brzmi źle, ale nie próbowałem jeszcze, ktoś ma jakieś opinie? Jedzenie orzechów dla białka jest jak spożywanie siemienia lnianego dla Omegi 3. Generalnie [...]
Witaj, dobrze że pytasz, bo kto pyta nie błądzi i mniej błędów popełnia. Przede wszystkim powinnaś wiedzieć, że białko dostarczane w postaci odżywki białkowej jest dokładnie takim samym białkiem jak to dostarczane z tradycyjnej żywności. Tak naprawdę nie ma różnicy czy zjesz 150g chudego mięsa czy 200g chudego sera czy chudą rybę lub inne źródło [...]